klik-klik lah ye, jangan tengok aje!!

:::GENG:::

Sunday, 26 February 2012

...air tangan...

penat macam mana pun, selagi I boleh masak,
 I akan masak untuk anak2 n En Hubby.
for dinner, buat yang simple2 je..
sup tulang...n bihun
bihun tu jadi kuning coz I celur n rendam ngan kunyit serbuk.
saja cari kelainan....I tiru idea Kak Kamsiah ni...
cantik plak bihun tu hehe..lain dari kebiasaannya.
sidekick untuk bihun ni simple je, malas nak buat banyak2..penats!!
taugeh [celur kejap], daun sup n sambal kicap.
kalau orang jawa mmg tak lepas ngan sambal kicap...
orang Johor pun gtu kan...kan ...kan...??
ye tak Miss Mirror?
 
kenapa sup tulang???
sebab kebetulan, bapak mertua adik I bagi tulang lembu 
masa gi jenjalan kat umah dia...almaklumlah....orang tu tokey lembu!!
benda free kan...belasah je lah!!
kejap je I rebus dah empuk... 
ehem
dah siap...ngap je lah!!
20 minit lepas tu settle semua....LICIN!!
ALHAMDULILLAH!!



(^_^) ~ TODAY'S LIFE ::: WRITTEN WITH LOVE ~ (^_^)

4 comments:

  1. Betul tu.... kalau sup tak de sambal kicap, ibarat hidup tanpa internet.

    Betul la Gie... sapa yg tak nak pahala menyamai pahala buat umrah (kan? lupa plak I).. tu yg hari2 kena bertungkus lumus masak pun takpe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...bagus la perumpamaan tu

      Delete
  2. tahniah!!
    anda berjaya buat air liur saya meleleh..sampai sebaldi sehingga terpaksa mop bawah lantai ni..

    haishhhhh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...tadah ye baldi tu jangan tak tadah

      Delete

apa komen anda lepas baca entry ni....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...