penat macam mana pun, selagi I boleh masak,
I akan masak untuk anak2 n En Hubby.
for dinner, buat yang simple2 je..
sup tulang...n bihun
bihun tu jadi kuning coz I celur n rendam ngan kunyit serbuk.
saja cari kelainan....I tiru idea Kak Kamsiah ni...
cantik plak bihun tu hehe..lain dari kebiasaannya.
sidekick untuk bihun ni simple je, malas nak buat banyak2..penats!!
taugeh [celur kejap], daun sup n sambal kicap.
kalau orang jawa mmg tak lepas ngan sambal kicap...
orang Johor pun gtu kan...kan ...kan...??
ye tak Miss Mirror?
kenapa sup tulang???
sebab kebetulan, bapak mertua adik I bagi tulang lembu
masa gi jenjalan kat umah dia...almaklumlah....orang tu tokey lembu!!
kejap je I rebus dah empuk...
ehem
dah siap...ngap je lah!!
20 minit lepas tu settle semua....LICIN!!
ALHAMDULILLAH!!
Betul tu.... kalau sup tak de sambal kicap, ibarat hidup tanpa internet.
ReplyDeleteBetul la Gie... sapa yg tak nak pahala menyamai pahala buat umrah (kan? lupa plak I).. tu yg hari2 kena bertungkus lumus masak pun takpe.
hahahaha...bagus la perumpamaan tu
Deletetahniah!!
ReplyDeleteanda berjaya buat air liur saya meleleh..sampai sebaldi sehingga terpaksa mop bawah lantai ni..
haishhhhh ;p
hahahaha...tadah ye baldi tu jangan tak tadah
Delete