klik-klik lah ye, jangan tengok aje!!

:::GENG:::

Friday, 24 February 2012

..Mee Rebus Johor VS Mee Rebus Ganu...

malam semalam..jalan2 kat bandar "D" n terus dinner kat sana.
So I meng'order' la mee rebus...
En Hubby plak kata dia nak makan nasi...so order Nasi USA...
bila dengar I order mee rebus, 
dia kata ....
"Wah sedapnya, lama tak makan,nanti mintak U punya sikit lah"..
I cakap "ok .......ok! no hal lah" 
Tetiba bila food sampai..dia tanya...

" mana mee rebus?"
I cakap.."ni lah.....!!"
"Mana?"

eish dia  orang tua  ni..mee rebus depan mata pon tak nampak ke?
.
.
.
.
.
.
alamak!!!
lupa plak...
mee rebus ganu lain rupa dia!!
patutlah En Hubby I, kompius.....Dia kan JOHOR Mari!!
Sahabat senegeri Miss Mirror n Cikgu Mat SOM

MEE REBUS GANU

MEE REBUS JOHOR

gambar2 ni semua I pinjam ngan MR GOOGLE, 
masa tu LAPAR bebeno, sampai lupa nak snap gambar.....
yang ingat, nak makan je....

kan lain tu, rupa dia...hehehehe

Mee Rebus Ganu macam mee sup la, cuma di tambah ngan telur je...

Nak tengok cara2 buat kedua2 mee ni, bleh 'jalan2' sini (^__^)
TQ Tuan punya blog, sebab sudi share resepi!!



eish cam sedap la plak mee rebus johor tu...hmmm nak buat lah ....ahaks!!


(^_^) ~ TODAY'S LIFE ::: WRITTEN WITH LOVE ~ (^_^)

6 comments:

  1. Oic...mcm tu rupa mee rebus Ganu? Sungguh lain rupa dia dgn mee rebus kita. Tapi takpe... nampak sedap pun. Maybe yr hubby dah rindu dgn mee rebus gear box kat Jusco kot Gie? I pun dah lama tak mkn mee rebus kat sana.

    pstt.. mkn share2/tukar2 ngan hubby mmg romantik Gie... teruskan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish..disebut2 pulak Mee Rebus JJ tebrau tu yea..hahaha..dolu2 masa Dia sambung study kat OUM Stulang Laut tu, selalu la I order tapau mee rebus sana..setiap kali dia gi ambik modul mmg tak lepas makan mee rebus kat situ..uishhh sedapnya...kecur air liur...x pa, bulan 3 I balik Johor ....


      pstttt MM...dari zaman bercinta mmg akan order makanan berbeza..pastu dok pas pas pinggan...mmg tak de la istilah..kontrol ayu depan dia..hahahaha [buruk perangai lah!!]

      Delete
  2. gie..lain negeri lain resepinya kan...kat uatra ni pun ada bermacam jenis mee rebus...dan akak suka semua yg bernama 'en mee' hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak kam....lain padang lainlah belalang..yang penting sedap hehhe

      Delete
  3. uishhh akak..terliurrr aku..

    saya mmg suke amat mee rebus ni..apa versi pun tak kesah..semua bedal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shark...janji halal n kenyang (^__^)

      Delete

apa komen anda lepas baca entry ni....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...